Mások segítő szándékát kihasználva, nem létező, leukémiával küzdő gyermekére hivatkozva csalt ki pénzt a budakeszi nő

Az Érdi Rendőrkapitányság csalás vétségének gyanúja miatt folytat eljárást a jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó Vargáné Hegedűs Edit ellen.

A képen látható, 48 éves budakeszi asszony 2024. április 19-én délután stoppolt az 1-es főúton. Egy autós felvette, beszélgetni kezdtek, Vargáné pedig előadta rendkívül nehéz sorsát, leukémiával küzdő gyermekét – éppen hozzá akart eljutni Győrbe. A sofőr megsajnálta, MÁV bérletet, élelmiszereket vásárolt neki és 10 ezer forint költőpénzzel is kisegítette, majd a fővárosban kitette. Később kiderült, a fele sem volt igaz annak, amit elsírt alkalmi pártfogójának.

Az érdi nyomozók adatai szerint nem egyedi alkalomról volt szó, Vargáné Hegedűs Edit nagy valószínűséggel többször is próbálkozott hasonló meséjével, több áldozata is lehet.

Amellett, hogy az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai mindent megtesznek az asszony felkutatása és elfogása érdekében azt kérik, jelentkezzen náluk, akit hasonló módon megkárosított a képen látható nő. Bejelentéseiket megtehetik a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ 061236-2883 számán, 112 központi segélyhívón, vagy az erdrk@pest.police.hu email címen.