"Már mindegy, a pénzét úgy is elvittük" - Közel 5 millió forintot utaltak el csalók egy szekszárdi nő számlájáról

A napokban két nő tett feljelentést internetes csalás miatt, mert ismeretlenek egy program telepítésére vették rá mindkettőjüket, aztán ellopták a pénzüket - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy szekszárdi asszonyt magát banki ügyintézőnek kiadva hívott fel egy nő, majd, mivel nem a megfelelő pénzintézet alkalmazottjának adta ki magát, átadta a hívást egy férfinak, aki már jól tudta a bank nevét. Arra hivatkozva, hogy gyanús tranzakciót észleltek, egy vírusírtó program telepítésére vették rá az akkor még gyanútlan számlatulajdonost. Nagyjából két és fél órán keresztül tartott a telepítés, több mint tucatnyi telefonhívást bonyolítottak le. Akkor már nagyon gyanús volt a történet, ezt a feljelentő szóvá is tette. Az ügyintéző nem volt szégyenlős - amikor a nő közölte vele, hogy feljelenti - azt mondta, most már mindegy, a pénzét úgyis elvitték. A folyószámláról a csalók közel 5 millió forintot utaltak el.

Egy paksi nő is hasonló csalás áldozata lett. Őt nyeremény ígéretével hívta fel egy nő. A nyeremény – 800 ezer forint - utalásához kérte telepíteni az Anydesk-et, de a hívott fél ellenállt. Ekkor egy megnyerő modorú férfi vette át a telefont, ő vette rá az asszonyt, hogy telepítse a távoli elérést biztosító programot. Itt rövidebb időt vett igénybe a művelet, a nyeremény nem érkezett meg és nagyjából fél óra alatt sikerült a csalóknak elutalniuk a rászedett nő számlájáról 465 ezer forintot.