Magyar Péter szerint a független sajtó jelentős része is az orbáni hatalomgyár része

Magyar Péter leváltaná a médiaelitet is, indulatos bejegyzést tett közzé a Tisza Párt alelnöke.

"Mára egyértelművé vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része. A rogáni propaganda szerepe eddig is nyilvánvaló volt. Sok pénzzel és a legképtelenebb hazugságok ismétlésével elhitetni a fehérről, hogy fekete. Elhallgatni és lejáratni mindenkit, aki kibeszél az Orbán-Gyurcsány kánonból" - jelentette ki Magyar Péter.

Szerinte az utóbbi hetekben világossá vált, hogy az úgynevezett független sajtó jelentős része is "a hatalomgyár és a status quo fenntartásában érdekelt." 

"Ma már ott tartunk, hogy magukat oknyomozónak nevező portálok és újságírók is mindenféle forráskritika nélkül veszik át a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait.  Ma már egymást idézi, egymásra hivatkozik a rogáni és a gyurcsányi média, és beállt a sorba sok, magát függetlenként pozicionáló sajtótermék is." - tette hozzá.

Magyar Péter szerint lehet pereskedni, helyreigazítást kérni, de mindenki tudja, hogy ez nagyjából felesleges, "hiszen semmit nem ér egy hónapokkal később, legalul megjelenő gúnyos helyreigazítás." Megjegyezte: nem véletlenül van így kialakítva a jogszabályi környezet. "Így tud a propaganda gondtalanul működni, így tud következmények nélkül hazudni, így tud bárkit, akár magánszemélyeket is gond nélkül tönkretenni." - fogalmazott a Tisza Párt alelnöke.

"Ha valódi változást szeretnénk elérni, akkor nem csak a korrupt hatalmi elitet kell leváltani, hanem a rendszert kiszolgáló, annak fenntartásában érdekelt média elitet is." - emelte ki.

"Csak úgy érhetünk el valós eredményeket, ha közvetlenül tudunk egymással kommunikálni, ha nem a média által felépített buborékban próbálunk evickélni, hanem nyíltan kimondjuk a valóságot és azt minél több emberhez eljuttatjuk." - tette hozzá.

Magyar Péter úgy látja, a média a negyedik hatalmi ág. Ráadásul egy olyan hatalmi ág, amelyet valójában senki nem ellenőriz.

"Mi a TISZA Pártnál azon fogunk dolgozni, hogy fenntartsuk a közvetlen kommunikációt a magyar emberekkel, egymás szemébe nézzünk és megszorítsuk egymás kezét. Így biztos nem lesz a fehérből fekete." - hangoztatta a Tisza Párt alelnöke.

Bejegzése végén Deák Ferencet idézte, aki azt mondta: “Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.”

Magyar Péter utóiratként kiemelte: "jelen bejegyzés nem a valódi újságírók ellen íródott. Akinek nem inge, nem veszi magára."