Lenyúlta a főnöke furgonját egy fiatal, majd halálra gázolt egy biciklist Balmazújvárosnál

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú férfi ellen, aki a munkaadója által rábízott kistehergépkocsival engedély nélkül közlekedett és azzal elütött egy kerékpárost.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott Balmazújváros környékén egy kertészetben dolgozott, ahol a munkaadója biztosított számára egy kistehergépkocsit. A tragédia napján a jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott a reggeli órákban a tulajdonos engedélye nélkül használta a járművet, Balmazújváros környékén közlekedett vele. A közúton a vádlott járművével azonos irányba haladt kerékpárján fennülve az idős sértett az úttest szélére húzódva. A fiatalkorú kellő időben észlelte az előtte haladó sértettet, azonban figyelmetlensége és részben a napsütés zavaró hatása folytán lassítás nélkül utolérte és a tehergépkocsival fékezés nélkül elütötte a kerékpárost. Az idős férfi a kerékpárról leesett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat halmazati büntetésként fiatalkorúak fogháza büntetésre ítélje, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel és állapítsa meg, hogy a fiatalkorú a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll, továbbá végleges hatállyal tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !