Kijev szerint az oroszok pénzelik azt a Nyugaton népszerű állítást, hogy Ukrajna a világ legkorruptabb országa

Az oroszok milliókat fektetnek be annak a nyugati narratívának a népszerűsítésébe, hogy Ukrajna a világ legkorruptabb országa – közölte Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője a Telegram-csatornáján.

Jermak megjegyezte: „Érdekes, hogy Ukrajnában milyen gyakran váltja fel a korrupció elleni küzdelmet a manipuláció és a kizárólag a saját érdekeit szolgáló munka. Ukrajna nem a világ legkorruptabb országa. Korrupció mindenhol létezik, de mi nagy korrupcióellenes infrastruktúrával rendelkezünk. Folyamatosan kommunikálok a nyugati partnerekkel, mindig megjegyzik a korrupció leküzdésében elért szintünket és sikereinket.”

Az elnöki hivatalvezető szerint egyesek szándékosan fújják fel a problémát, mert különben elveszhet a munkájuk értelme. Ezzel az oroszokat segítik, akik milliókat fektetnek be az „Ukrajna a legkorruptabb állam” narratíva népszerűsítésébe Nyugaton – mutatott rá.

„Hol van az egyensúly az igazság és az állam érdekei, valamint a saját érdekek között? Általában sok ember esetében, aki az Ukrajna – a legkorruptabb állam tézist terjeszti, biztosan nem az ország érdekeiről van szó, de az ország nélkül nem lennének ezek az emberek” – magyarázta Andrij Jermak. (karpat.in.ua)