Ki akart békülni az unokaöccsével a somogyi férfi, mégis majdnem megölte

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal egy negyvenes éveiben járó férfival szemben. Az elkövető a békülési szándékkal megkezdett italozás végén életveszélyes sérülést okozott az unokaöccsének.

A vádirat lényege szerint a Barcsi járásban található községben élő férfi és unokaöccse hosszabb ideje haragos viszonyban voltak. Ennek ellenére a bűncselekmény napján a vádlott békülési szándékkal megszólította a sértettet, akivel előbb a falu kocsmájában, majd a vádlott házában kezdtek italozni.

A békés italozást követően, este, a sértett elköszönt és haza indul. A férfi aznban minden előzetes indok nélkül utána ment és a ház kiskapujánál a fiatalabb férfit egy közel 8 cm pengehosszúságú késsel előbb a hónaljvonalban hátulról, majd a bal váll tájékán szemből megszúrta, miközben azt kiáltotta neki, hogy meg fogja ölni.

A vádlott és a sértett ezután dulakodtak, melynek a veszekedés hangjára odaérkező rokonok vetettek véget, a sértettet kórházba szállították. A rokon a hátát ért szúrás következtében életveszélyes állapotba került, amit a szakszerű orvosi ellátás hárított el.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben  börtönbüntetését töltő és visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.