Ketten meghaltak egy kamionnal ütköző autóban Nagypeterdnél

Ketten meghaltak, ketten pedig megsérültek, amikor egy személygépkocsi egy köveket szállító kamionnal ütközött kedden a 6-os főúton, Nagypeterd térségében - tájékoztatta a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A mentők tájékoztatása szerint a kórházba került két sérült is életveszélyes állapotban van.

Popovics Dejan beszámolt arról, hogy a személyautó eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan összeütközött a teherjárművel.

A helyszínre mentőhelikopterrel is érkező mentők a kocsi vezetőjét és egyik utasát kórházba vitték, két utas életét nem lehetett megmenteni - tette hozzá.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta: a balesethez a pécsi, a szigetvári hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak ki, a négy embert ők emelték ki a járműből.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére azt írta: a balesetben ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. A további két sérült egyikét

sikeres újraélesztés után súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, a másikat szintén súlyos-életveszélyes állapotban földi úton szállították kórházba.     

Az érintett útszakaszt a helyszínelés és a mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Szentdénes település felé terelik.