Karácsony Gergely: hiszem, hogy a budapestiek átlátnak a szitán

A hatalom emberei vagy az emberek hatalma, erről szavazunk most vasárnap - írta a Facebookon közzétett szombati bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester, kiemelve: "hiszem, hogy a budapestiek átlátnak a szitán".

"A tét az, hogy hagyjuk-e, hogy a hatalom elfoglalja magának a városunkat. A tét az, hogy kiállunk-e továbbra is magunkért, kiállunk-e Budapest értékeiért és elveiért. A tét az, hogy megőrizzük-e Budapestet szabad, zöld és szolidáris helynek" - fogalmazott a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje.

Karácsony Gergely a bejegyzéshez fűzött videóban a közte és Vitézy Dávid (LMP-Zöldek és Vitézy Dáviddal Budapestért egyesület) között hezitáló szavazóknak üzent. "Arra kérek mindenkit, hogy menjen föl az internetre és keresse meg azt a képet, amikor éppen a városban a kata eltörlése miatt forradalmi hangulat van. Emberek tízezreinek az életét törte keresztbe" - fogalmazott.

Felidézte, hogy Vitézy Dávid, az Orbán-kormány akkori államtitkára akkor ücsörgött egy exkluzív étterem teraszán a várban és beszélgetett a miniszterével, valamint Mészáros Lőrinc vasútépítő cégének az ügyvezetőjével. "Akkor éppen egy olyan közbeszerzést zártak le, amely nem egy nyílt verseny volt, hanem egy meghívásos közbeszerzési pályázat. 336 milliárd forintért építették meg a déli körvasutat. Nagyjából nyolcszor annyiért, mint amit a szakértői becslések indokoltnak gondolnak. Ennek a pénznek a feléért Németországban hegyeket fúrnak át" - mondta Karácsony Gergely.

Hozzátette: ha a szavazók ezt a képet idézik maguk elé, akkor el tudják dönteni, hogy ki az, aki a budapestiek érdekét képviseli és ki az, aki a NER kiszolgálója. (MTI)