Jogerősen is négy év börtönt kapott a csecsemőgyilkos fiatalkorú anya

Jogerősen is négy év börtönbüntetést kapott a csecsemője halálát okozó fiatalkorú anya - tájékoztatta a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára az MTI-t.

Fórizs Ildikó emlékeztetett: az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék februárban előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A táblabíróság sem enyhítésre, sem súlyosításra nem látott indokot, helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerős - tette hozzá.

A tényállás szerint a fiatalkorú vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatalemberrel, akitől teherbe esett; a férfi ezután megszakította a kapcsolatot vele. A vádlott titkolta terhességét, orvoshoz nem járt; 2023 februárjában a szülés megindult, és a vádlott a házuk udvarán egészséges kislánynak adott életet; miután elvágta a köldökzsinórt, wc-papírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos, lakatlan ház udvarára, majd visszament a lakásba.

A szülei észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. A vádlottat kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét.

Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, értesítették a rendőrséget. A rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt.