„Itt most csúnya dolgok fognak történni!” – munkahelyén akarta megölni a válófélben lévő feleségét egy férfi Győrben

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete és zaklatás miatt emelt vádat egy 40 éves férfival szemben. Az elkövető zaklatta, majd késsel támadt válófélben lévő feleségére, annak munkahelyén.

A vádirati tényállás szerint a férfi és felesége 2020 tavaszán kötöttek házasságot. A terhelt a házasság elején külföldön dolgozott, ahonnan 2021 őszén jött haza Magyarországra, és ezt követően a házasság megromlott, majd 2022 nyarán különköltöztek.

Ezt követően a vádlott többször halálosan megfenyegette a sértettet, aki a bíróságtól távoltartást kért férjével szemben. A bíróság elrendelte a távoltartást 2022 szeptemberében, de a férj már a végzés meghozatala napján megjelent a sértettnél, akit szidalmazott, megöléssel fenyegette, emiatt ki kellett hívni a rendőrséget, akik bilincsben vitték el a terheltet a helyszínről.

A terhelt továbbra sem nyugodott bele a történtekbe- A férfi 2023 januárjában, délelőtt megjelent a sértett győri munkahelyén, hogy iratokat kérjen tőle, majd egy rövid szóváltást követően távozott. Ezután a vádlott dél körül, ittasan visszatért válófélben lévő felesége munkahelyére, az ott lévő vendéget „itt most csúnya dolgok fognak történni!” felkiáltással elzavarta, majd elővett egy 7 cm pengehosszúságú kést, és a sértettre támadt. A nő kimenekült az utcára, de a vádlott követte, a földre lökte és legalább háromszor a sértett nyaka irányába szúrt, és többször megütötte.

Járókelők siettek az áldozat segítségére, ők rángatták le róla a vádlottat. A sértett a bántalmazás miatt végül a fején és a kezén szenvedett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket.

A kényszerintézkedés hatálya alatt álló terhelt ellen az ügyészség emberölés kísérlete és zaklatás miatt emelt vádat, és – egyebek mellett – arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmények beismerése esetén a vádlottal szemben 7 év börtönbüntetést szabjon ki.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.