Huszonegy önkormányzati épületbe tört be három férfi

Országszerte követett el polgármesteri hivatalok sérelmére betöréseket az a három férfi, akikkel szemben a napokban befejezték a nyomozást a Vas vármegyei rendőrök.

A Vas vármegyei rendőrök széles körű, országos nyomozást folytattak egy sorozatbetörő-csoport tagjai után, amelynek eredményeként elfogtak két 56 éves férfit és 54 éves társukat. A csoport 2023 tavaszától 2024 januárjáig nyolc vármegyében 21 önkormányzati épületben tört fel páncélszekrényeket, amelyekből alapítványok, egyesületek, önkormányzatok, óvodák tulajdonát képező pénzt és az irodákban tárolt különböző értékeket vittek magukkal.

A három bűnöző az utolsó bűncselekményt Sorkifaludon követte el január 3-án éjjel. Őket nagyon rövid időn belül elfogták – a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérésére – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei az M86-os autóúton.

A bűnözők az ajtó vagy az ablak befeszítésével jutottak be az épületekbe, ahol felfeszítették a páncélszekrényeket, és az azokban található pénzzel távoztak. A betörések során lángvágót és sarokcsiszolót is használtak.

Az egyik 56 éves, budapesti elkövető 11 helyre egyedül ment be, egyik társa nyolc helyszínen, másik pedig három helyen segédkezett neki a betörésben.

A betörőbanda tagjait gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vételüket követően pedig kezdeményezték letartóztatásukat az ügyészségen.

A 21 helyszínt érintő, 41 sértett sérelmére elkövetett lopás vétségének és bűntettének megalapozott gyanúja folytatott nyomozást a rendőrök befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !