Gyorsan ment a vonat, három utas megsérült

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt azzal a mozdonyvezetővel szemben, aki nem vette észre a vasúti jelzést, ezért a váltón nagy sebességgel átment, aminek következtében veszélyeztette az utasok testi épségét.

A vádirat szerint a vádlott vezette a Budapestről Nyíregyháza irányába közlekedő személyvonatot. A mozdonyhoz nyolc kocsi volt kapcsolva, a szerelvényen kb. 250 utas tartózkodott.

A debreceni vasútállomáshoz érkezve a vádlott nem vette észre a sebességkorlátozásra vonatkozó fényjelzéseket, ezért 40 km/h helyett 79 km/h-val haladt át a szerelvénnyel a váltón, ennek következtében a kocsiknál erőteljes oldalirányú lökések keletkeztek. Három utas elvesztette az egyensúlyát, elesett és 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A mozdonyvezető kirívó gondatlansága folytán a váltón nagy sebességgel történt áthaladás miatt fennállt a vonat kisiklásának a veszélye. A vádlott megszegte a vasúti közlekedés szabályait, ezáltal veszélyeztette a szerelvényen utazók életét, testi épségét.

A Debreceni Járási Ügyészség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja a mozdonyvezetőt, vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.