Egy újbudai férfi úgy gondolta, az ablakon keresztül szabadul meg a számára nem kívánatos macskától

Egy újbudai társasház harmadik emeletének magasságában két intézkedés is történt június 26-án este. Míg a tűzoltók egy fára felakadt cicát mentettek le - aki nem magától került slamasztikába-, addig a XI. kerületi rendőrök azt a férfit kutatták fel, aki úgy gondolta, az ablakon keresztül szabadul meg a számára nem kívánatos macskától - közölte a Facebookon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). 

A férfit a házban elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra állították elő. Állatkínzás miatt büntetőeljárás indult ellene és gyanúsítottként hallgatták ki. 

"A cicát természetesen lefoglaltuk, és az Állatmentő Liga munkatársainak gondos kezeire bíztuk. Szerencsére már a helyszínen látszott, amikor a tűzoltók lehozták a fiatal állatot, hogy vagy oltári szerencséje volt, vagy nagyon ügyes kapaszkodókkal bír, de a zuhanástól látszólag semmi baja nem esett, mert meg tudott kapaszkodni az ágakban. Köszönjük az esetet látó bejelentőnek is a telefonhívást, hiszen ha nem szól, a macska tudja, hogy szegény állat meddig rostokolt volna ijedtében a magas fán. A cicát természetesen orvos is megvizsgálta, most az állatmentőknél heveri ki a vele történteket." - írta közleményében a BRFK. (Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság / Facebook)