"Égjetek kutyák!" - Élőben közvetítette, ahogy Molotov-koktélt dob fia házára

Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy borsodi férfi ellen, aki élőben közvetítette, ahogy égő benzines palackot dob fia házára - közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Jogg Zsolt tájékoztatása szerint a vádlott egy benzinnel előre megtöltött fél literes műanyag palackkal elment a vele haragos viszonyban lévő fia családi házához egy borsodi kisvárosba.

Az ingatlan udvarához érve a flakon tetején lévő kanócot meggyújtotta, majd "égjetek kutyák!" felkiáltással a házra dobta. A palack lepattant az egyik ablakról és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett - olvasható a közleményben.

A vádlott fia kiszaladt a házból, majd kiskorú testvérével együtt elkezdték oltani a tüzet és értesítették a tűzoltókat. A vádlott saját cselekményét és az oltást is élőben közvetítette egy közösségi oldalon, miközben ismételten a ház felgyújtásával fenyegetőzött.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra - olvasható a közleményben. (Fotó: Illusztráció)