Brutálisan összeverte a zárkatársát egy rab a budapesti börtönben

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és börtönbüntetés kiszabását indítványozza egy negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki miközben letartóztatásban volt, súlyosan bántalmazta a zárkatársát.

A vádirat szerint a férfi a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben letartóztatásban volt. Az éjszakai órákban összeveszett zárkatársával, majd rátámadt és többször megütötte. A sértett – mivel támadója nála sokkal erősebb testfelépítésű volt – nem ütött vissza, hanem védekezőleg tartva a kezeit lekuporodott. Az elkövető azonban folytatta a sértett nagy erejű bántalmazását, megütötte és megtaposta. A vádlott csak akkor hagyta abba sértett verését, amikor a börtönőrség rövid időn belül észlelte a támadást, felkapcsolta a villanyt a zárkában, majd szakszerűen intézkedve a sértettet kihozta a zárkából. 

A sértett súlyos, 8 napon túli sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás erejére, módjára, és a támadott testtájékokra tekintettel fennállt az akár életveszélyes sérülések kialakulásának a reális lehetősége is, ezek elmaradása a vádlotton kívül álló okoknak volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a támadót életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint azt is, hogy a bíróság rendelje el egy korábbi, felfüggesztett, 10 hónapos fogházbüntetésének végrehajtását.