Benzinnel lelocsolta és fel akarta gyújtani az alkalmazottját egy cégvezető Nógrádban, mert szerinte az elcsábította tőle a nejét

A Salgótarjáni Járási Ügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványt tett egy negyvenes éveiben járó férfi letartóztatására. Az elkövető féltékenységében gyúlékony anyaggal locsolta le a sértettet, és csak a jelenlévők közbelépése miatt nem vitte véghez a tervét.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottnak és feleségének közös cége van, mely a családi házuk földszintjén működik. A férfi gyanúja szerint az alkalmazottjukként dolgozó férfi és a felesége szerelmi kapcsolatban áll egymással, ezért behívta és számon kérte őket az irodájában, azonban tagadták a viszonyt. A cégvezető ekkor trágár kifejezésekkel illette az alkalmazottját és a feleségét, dühében rosszul lett és mentőt hívtak hozzá. Állapota stabilizálódását követően ismét vitatkoztak az ekkor munkát végző sértettel, szóváltásuk közben a gyanúsított elküldte a férfit, ő azonban ennek ellenére folytatta a tevékenységét.

Húsz perc elteltével a férfi egy benzin és gázolaj keverékét tartalmazó kannával lelocsolta a sértett környezetét, valamint a ruházatát is, majd magához vett egy papírlapot és egy öngyújtóval megpróbálta meggyújtani. Felesége a helyiség bejáratában észlelte a férje cselekményét és a két férfi közé állt, majd a helyszínen tartózkodó többi alkalmazott segítségével elhúzták a gyanúsítottat a helyszínről.

A férfi őrizetbe vételét követően a járási ügyészség indítványt tett a letartóztatására, melyet – az indítvánnyal egyezően – a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelt.

A döntés a gyanúsított és védője fellebbezésére tekintettel nem végleges.