Bajonettel szúrtak le egy férfit Pesterzsébeten, hat embert őrizetbe vett a rendőrség

Hétfőn este egy fővárosi gyorsétterem parkolójában életveszélyesen megsebesítettek egy férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói 24 órán belül hat feltételezett elkövetőt fogtak el.

Két embert megvertek, egyiküket egy bajonettel meg is szúrta egy társaság egyik tagja 2024. június 17-én 20 óra 30 perc körül Budapest XX. kerületében, a Széchenyi utcában. A megszúrt 35 éves férfi életveszélyes állapotban került kórházba, társát könnyű sérülésekkel látták el. Az elkövetők autókkal menekültek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya életveszélyt okozó testi sértés és csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt indított nyomozást. Hat feltételezett elkövetőt 24 órán belül azonosítottak és elfogtak – egyikük önként jelentkezett a rendőrségen.

A nyomozás eddigi adatai szerint a verekedés nem spontán alakult ki. Az egyik későbbi sértett kezdeményezte a találkozót a gyorsétterem parkolójában 27 éves haragosával, hogy konfliktusukat – amely egy nő miatt alakult ki – tettleg rendezzék. A 36 éves sértett egy barátját hozta magával (őt szúrták meg később), míg ellenlábasa többedmagával érkezett, és a két társaság azonnal egymásnak esett.

A BRFK nyomozói a hat feltételezett elkövetőt június 18-án gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Pontos szerepük tisztázása a nyomozás további feladata.