Alvó munkásoktól lopott egy férfi Kalocsán

Egy kalocsai szálláshelyen aludt két munkás, ám a bérlemény ajtaját elfelejtették bezárni éjszakára, mivel az este folyamán ki-be járkáltak a helyiségből. Könnyelműségüket értékeik bánták: valaki besurrant a szobába, ahonnan többek között telefont, személyes iratokat, bankkártyát és pénzt tulajdonított el.

A nyomozók az adatgyűjtés során megnézték a biztonsági kamerák felvételeit, és az alkalmazottak segítségével beazonosították a lopással gyanúsítható férfit, aki egyébként egy, a vendéglátóhelyen megszállt hölgyhöz érkezett látogatóba - olvasható a rendőrség oldalán.

A férfit azonnal keresni kezdték, de az ismert tartózkodási helyein nem találták meg, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A gyanúsítottat a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei később elfogták és előállították, bár ők eredetileg egy másik eset miatt szerették volna nyakon csípni.

A 24 éves bűnelkövető beismerte a besurranást; elmondta, hogy a pénzen kívül mindent megsemmisített: a pénztárcákat elégette, az iratokat eldobta, a telefont pedig összetörte.

A kétrendbeli lopással gyanúsítható férfi – más bűncselekmények elkövetése miatt – jelenleg is börtönben van. Az ügy vizsgálatát a kalocsai nyomozók befejezték. Mivel vádemelést javasolnak a történtek miatt, az iratokat átadták az ügyészségnek.