Afgán bevándorló végzett egy 29 éves rendőrrel

Vasárnap délután meghalt Rouven L. mannheimi rendőr, akit pénteken késő délelőtt életveszélyesen megkéselt egy 10 éve Németországban élő, most 25 esztendős afgán bevándorló. A 29 éves egyenruhás halála hatalmas megdöbbenést keltett - írta a Zsaru Magazin.

Május 31-én délelőtt sokkoló vérengzés helyszíne volt Mannheim belvárosi piactere, ahol a Pax Europa standjánál egy szakállas, szemüveges férfi hirtelen kést rántott, és rátámadt a polgári mozgalom nagygyűlést előkészítő tagjaira. Próbálták lefogni, de ahogy a késével szurkált és hadonászott, öt személy megsérült, a mozgalom vezetője, Michael Stürzenberger súlyosan. A helyszínt biztosító, és közelben tartózkodó járőrök azonnal odaszaladtak, és a zavaros helyzetben egyikük letérdelt egy földön fekvő férfihoz; médiahírek szerint ez a férfi Stürzenberger volt, a következő pillanatban pedig ezt az egyenruhást hátulról kétszer is fejbe szúrta az ámokfutó, akit egy szemből érkező rendőr célzott lövéssel tett ártalmatlanná.

A megkéselt rendőr súlyosan megsérült, kórházba szállítását követően azonnal életmentő műtétet hajtottak végre rajta, majd mesterséges kómába helyezték, és természetesen a többi sérültet is ellátták; Stürzenbergert is műteni kellett, de sikerült stabilizálni. A támadó nem volt kihallgatható állapotban, azonosítása pedig nehézségekbe ütközött, mert okmányok nem voltak nála. Miután Sulaiman A. személyazonosságára fény derült, nyomozók és a kommandósok mentek a lakcímére, a 30 kilométerre fekvő Heppenheimba. Ott közveszély okozásra alkalmas eszközöket nem találtak, csak feleséget és két gyereket, de közleményében a polizei azt is elismerte, hogy a férfit eddig nem regisztrálták szélsőségesként. Tíz évvel ezelőtt Afganisztánból érkezett Németországba, ahol menedékkérelmet nyújtott be, és most is érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezett.

Az orvosok megtettek minden tőlük telhetőt, de Rouven L. szervezete vasárnap délután feladta a küzdelmet, és ez a hír hatalmas döbbenetet okozott Németországban. A tartományi rendőrségek, de a társhatóságok is együttérző üzeneteket tettek közzé a közösségi oldalaikon, és egyre többen tették ki a mannheimi rendőrség gyászszalaggal áthúzott címerét. „Gyászolunk egy rendőrkollegát, aki az életét adta a szolgálatért” – fogalmazott közös közleményében Winfried Kretschmann, Baden-Württemberg miniszterelnöke, és Thomas Strobl, a tartomány belügyminisztere, de Olaf Scholz kancellár, és Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök is részvétet nyilvánított. Christian Specht, Mannheim polgármestere terrortámadásnak minősítette a bűncselekményt, de ezt a hatóság még nem erősítette meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !