Ablakon kimászva kért segítséget egy 88 éves nódrádi asszony, miután kést szorítottak a torkához és elvitték a spórolt pénzét

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára elrendelték a letartóztatását egy büntetett előéletű bátonyterenyei nőnek, aki 88 éves áldozatát nemcsak meglopta, de bántalmazta is.

A nyomozás rendelkezésre álló adatai szerint a nő 2024. május 26-án napközben besurrant az idős sértett házába és onnan 100 000 forint értékben lopott élelmiszereket, szeszes italokat és arany ékszereket. Másnap délután újra lopni indult a házhoz, az idős nő azonban tetten érte. A gyanúsított pénzt követelt a sértettől és azzal fenyegette, hogy megöli. A sértett ellenált, ezért a támadó a földre lökte, megütötte és egy kést is a nyakához szorított. A gyanúsított a házat átkutatta, megtalálta és elvette a sértett 2 000 000 forint spórolt pénzét. A sértett ezután a ház egyik ablakán kimászva kért segítséget a szomszédoktól, akik mentőt hívtak hozzá.

A nyomozó hatóság lopással és rablással gyanúsította meg a nőt, akinek az ügyészség indítványozta a letartóztatását, melyet – az indítványban foglaltakkal egyezően – a bűnismétlés megakadályozása érdekében a nyomozási bíró egy hónapra elrendelt.

A végzés a gyanúsított fellebbezése miatt nem végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !