A gázoló sorsára hagyta a súlyosan megsérült biciklist Kalocsánál

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki nem adott elsőbbséget a sértett kerékpárosnak, aki emiatt az autónak ütközött. A vádlott a helyszínen megállt, ám kis idő múlva elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan sérült nőnek.

A vádirat szerint a vádlott egy Kalocsa környéki településen lévő útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a jobbról érkező, idős női kerékpáros részére, aki emiatt kerékpárjával az autónak ütközött és elesett. A balesetet követően a vádlott az autójával megállt, ám miután a sértett felállt, a helyszínről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan sérült idős nő részére.

A baleset következtében a sértett maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ azon előírását, amely szerint az útkereszteződésben a járművel elsőbbséget kell adni minden jobbról érkező jármű részére.

Az ügyészség a férfit a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő – a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett – bűntettével vádolja, és ezért vele szemben  felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.