24 tonnás munkagép hajtott át egy férfi lábán Mosonszolnokon, két rendőr egy nadrágszíjjal lévő szorítókötéssel mentette meg a vérző férfi életét

A rendőrök lélekjelenléte, felkészültsége, higgadt és szakszerű intézkedése kiváló volt - írta a Zsaru Magazin.

Akcióban vettek részt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrző Alosztály munkatársai, amikor a kora délutáni órákban a Tevékenységirányítási Központ jelezte nekik, hogy Mosonszolnokon, egy gyár területén súlyos baleset történt.

Bacsó Tamás r. törzszászlós és járőrtársa, Szilágyi Gábor r. őrmester néhány perc alatt a helyszínre érkeztek. Felmérték a helyzet súlyosságát, és látták, hogy azonnali beavatkozásra van szüksége annak a férfinak, akinek a lábán egy 24 tonnás munkagép hajtott át.

Bacsó Tamás r. törzszászlós késlekedés nélkül megkezdte az elsősegély-ellátást: a keze ügyében lévő eszközökből – így nadrágszíj és lécdarab – érszorítót készített, amivel az életveszélyt elhárítva csökkentette, illetve megállította a vérzést.

A rendőrök a mentősök kiérkezéséig állandó felügyelet alatt tartották a sérültet, így stabil állapotban szállították őt kórházba.