19 millió forintnyi eurót húztak le kamuprofillal egy férfitól a társkereső oldalon

A Szolnoki Járási Ügyészség csalás és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat két férfival és egy nővel szemben, akik közül ketten álprofilokkal pénzt csaltak ki társkereső oldalakon, míg harmadik társuk a pénznek az elkövetőkhöz történő visszajuttatásában vett részt. 

A vád szerint az egyik férfi és a nő egy internetes társkereső portálon női álprofilokat hoztak létre. Ezen megismerkedtek először egy budapesti, majd egy külföldön élő magyar férfival.

A budapesti sértettnek azt mondták, hogy a nő Budapestre utazik, és egy ösztöndíjból fodrász mestervizsgát akar tenni. A „Rita” néven bemutatkozó elkövető mondván, hogy találkozásukkor a felvett ösztöndíjból azt vissza fogja fizetni, különböző ürügyekkel összesen 255 ezer forintot csalt ki a férfitől, aki a pénzt a vádlottak által megadott bankszámlára utalta.

Egy másik női álprofil alatt a nő megismerkedett egy Németországban tartózkodó magyar férfivel, akinek rövid időn belül a bizalmába férkőzött, és elhitette vele, hogy szeretne Németországba költözni, melyhez a férfi felajánlotta a segítségét. Az elkövetők 2020 novembere és 2021 áprilisa között folyamatosan tartották a sértettel a kapcsolatot, és különböző valótlan indokokra hivatkozással összesen 19 163 601 forintnak megfelelő eurót csaltak ki tőle. 

Harmadik elkövető társuk szerepe az volt, hogy nyisson egy bankszámlát, és az ahhoz tartozó bankkártyát átadja az eljárás során ismeretlenül maradt társuknak.  A férfi a számláról egy alkalommal felvett 908 000 forintot, melyet át is adott az ismeretlen társának.

Az ügyészség a csalással vádolt különös visszaeső vádlottakkal szemben börtönbüntetés, közügyek gyakorlásától eltiltás, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, míg a bankszámlát rendelkezésre bocsátó, pénzmosó férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !