19 éves sofőr okozott halálos balesetet Debrecenben

Vádemelés történt azzal a fiatal sofőrrel szemben, aki gyorsan hajtott és nekiütközött a szemből érkező autónak, amelynek vezetője a helyszínen meghalt. 

A vádirat lényege szerint a 19 éves férfi Debrecenben vezette az autót, mellette egyik ismerőse ült és mindketten használták a biztonsági övet. Az egyik vasúti felüljárón az elkövető 85-90 km/h sebességgel közlekedett, azonban az út kanyarulatánál gyorshajtása és gyakorlatlansága miatt áttért a szemközti sávba, ahol autójának bal elejével nekiütközött a szemből szabályosan érkező járműnek.

Az ütközés erejétől a szemközti sávban haladó autó vezetőülése a becsatolt biztonsági öv ellenére kiszakadt a helyéről és a sértettel együtt az úttestre kiesett.  A jármű 21 éves vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset során a vádlottnak és utasának könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A vádlott súlyos KRESZ-szabályszegése miatt jött létre a baleset és következett be a sértett halála.

A Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Vádiratában mértékes indítványként rögzítette, hogy a Debreceni Járásbíróság a férfit beismerése esetén 2 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélje és 3 évre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.