11 éves gyereket zsarolt egy fiatalkorú lány Debrecenben, hogy leszúrja, ha nem fizet 20 ezer forintot

A letartóztatásban lévő lány ellen a Debreceni Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A fiatal pénz átadására kényszerítette a 11 éves sértettet.

A vádirat szerint a fiatalkorú lány Debrecen az egyik villamosmegállóban tartózkodott, ahol látta, hogy egyedül érkezett a 11 éves sértett. A vádlott elhatározta, hogy pénzt szerez tőle akár élet elleni fenyegetéssel is. Odalépett a sértetthez és pénz átadására szólította fel. A gyermek nagyon megijedt, de közölte, hogy nincs nála pénz. Ezután a fiatal felszólította a sértettet, hogy négy nap múlve menjen az általa megjelölt debreceni helyszínre és vigyen neki 20 000 forintot, mert ha ellenszegül, akkor késsel leszúrja.

A megfélemlített sértett nem mert felszállni az időközben a megállóba érkező villamosra, hanem elindult gyalogosan és telefonon hívta fel a szüleit, akiknek elmondta a történteket.

A gyermek az édesanyjával a megbeszélt időpontban elment a megadott helyszínre, ahol a sértettet már várta a fiatalkorú. A lány odament a sértetthez és kérte tőle a 20 000 forintot, ekkor a gyermek közölte, hogy csak 1000 forintot tudott hozni. A vádlott a bankjegyet kivette a kezéből és felszólította arra, hogy egy hét múlva 20 000 forintot hozzon, majd elment a helyszínről.

A Debreceni Rendőrkapitányság rendőrei ezután röviddel a helyszín közelében a vádlottat elfogták.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlott javítóintézeti nevelését és 1000 forint összegben vele szemben vagyonelkobzást rendeljen el.