Zelenszkij szerint Putyin nem mer atomtámadást intézni Ukrajna ellen

Vlagyimir Putyin orosz diktátor nem mer nukleáris támadást indítani Ukrajna ellen, mert attól tart, hogy elveszíti a hatalmát, a pénzt, és ami a legfontosabb, a köztámogatást – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök az Állami Határőrszolgálat Bohdan Hmelnickij Nemzeti Akadémiája líceumi diákjaival, kadétjaival és tanáraival folytatott beszélgetés során.

Zelenszkij kifejtette: „Ami Oroszország fenyegetéseit illeti a nukleáris katasztrófával vagy nukleáris csapásokkal kapcsolatban. Ők elmebeteg emberek, ez tény. Ezért nem lehet teljesen kimondani, hogy képesek vagy nem képesek erre. Mert a beteg emberrel nehéz zöld ágra vergődni.” Úgy vélte, „a betegségük ellenére ezek az emberek nagyon szeretik az életet, nagyon szeretik magukat, nagyon félnek a hatalom és a pénz elvesztésétől, és ami a legfontosabb, a társadalom támogatásának elvesztésétől”.

„Mindez, amit felsoroltam: élet, szék, társadalom és a vörös vonal, amit az atomfegyverek keresztülhúznak az egész világon, tény. Még azok az országok is elfordulnak Oroszországtól, amelyek közöttünk és Oroszország között egyensúlyoznak, és nem tudnak dönteni, egy tetszőleges méretű nukleáris csapás után bármely területre” – mondta az elnök.

Az államfő úgy vélte, hogy azok az emberek, akik félnek a pénz, a hatalom és az életük elvesztésétől, soha nem fognak atomfegyvert használni. „Különben likvidálják őket. Nem mindegy, hogyan. Mindet likvidálják, szerintem” – fejtegette Volodimir Zelenszkij. (karpat.in.ua / rbc.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !