Ügyészt és bírókat akart megöletni egy férfi

A vád szerint meg akarta öletni az ügyében eljáró ügyészt és nyomozási bírókat az a férfi, akinek a letartóztatását csütörtökön rendelte el a Fővárosi Törvényszék nyomozási bírája - tudatta a bíróság az MTI-vel közleményben.

A vádlott ellen bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás; nemzetközi elfogatóparancs alapján a Dominikai Köztársaságban fogták el, és kiadták a magyar hatóságoknak.

Miután a vádlott letartóztatásba került, elhatározta, hogy megöleti az ügyében eljáró ügyészt és nyomozási bírókat. Tervét megosztotta más fogvatartottakkal és hozzátartozóival, egyik külföldi állampolgárságú zárkatársát pedig megbízta a végrehajtással. Társa azonban szabadulása után elhagyta Magyarországot, és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.

Csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken előkészítő ülést tartottak. A vádhatóság képviselője az emberölés előkészületének beismerése esetére 4 év szabadságvesztést indítványozott, a vádlott azonban nem ismerte be bűnösségét, nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványokat követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Bár a férfit jelenleg más ügyben fogva tartják, az ügyészség jelen ügyben is indítványozta letartóztatását, a bíróság pedig helyt adott ennek. A végzés szóbeli indokolása szerint az iratok alapján megalapozottan feltehető, hogy a férfi elkövetné a tervezett bűncselekményt vagy más, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt.

A büntetőper október 29-én a vádlott és tanúk kihallgatásával folytatódik - közölte a Fővárosi Törvényszék.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !