Több mint egymillió forint értékű szigetelőanyagot lopott el két dolgozó egy bábolna raktárból (videó)

Lopás bűntette miatt a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik tehergépkocsival vitték ki a telephelyről a lopott szigetelőanyagot.

A vádirat szerint az elkövetők egy gazdasági társaság telephelyén dolgoztak. Munkaköri feladatuk volt a raktározás, rakodás, belső anyagmozgatás, illetve az egyik férfi tehergépkocsival áruszállítást is végzett.

A férfiak a cég egyik bábolnai raktárából 53 tábla szigetelőanyagot loptak el. Az egyik férfi a tehergépkocsival a raktár bejáratához állt, míg a másik a raktárból targoncával felrakta a tehergépkocsi rakterébe a szigetelőanyagot, majd beült. Az elkövetők a tehergépkocsival a szigetelőanyagot átszállították a cég egy másik bábolnai telephelyére, ahova ellenőrzés nélkül tudtak bejutni.

Az 1 121 586 forint értékű szigetelőanyagot a telepről egy harmadik férfi szállította el a tehergépkocsijával, aki nem tudott arról, hogy a szigetelőanyagok lopottak. Ettől a férfitól a nyomozó hatóság a lopott árut lefoglalta, így a kár megtérült.

A Komáromi Járási Ügyészség a nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt benyújtott vádiratban mindkét elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !