Szerelemféltésből halálra késelte élettársát egy tiszaújvárosi férfi

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a tiszaújvárosi közös házukban az élettársát szerelemféltésből egy késsel több alkalommal a felső testén megszúrta, továbbá a nyakán megvágta. A nő a keletkezett sérülések következtében a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas emberölés bűntettének a megállapítására, azonban az elkövetés eszközére, módjára és a sérülések nagy számára figyelemmel a cselekmény a későbbiek során – az orvosszakértői véleményre figyelemmel - akár súlyosabban is minősülhet.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, az emiatt kiszabható büntetés mértékére tekintettel, mely alapesetben 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés, fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított a felelősségre vonás elől megszökne, elrejtőzne. Ennek a veszélyét személyi körülményei sem ellensúlyozzák, mivel családi kötelékeit felszámolta. Feltehető továbbá, hogy a gyanúsított az általa ismert tanúkat megpróbálná befolyásolni vagy megfélemlíteni, ezzel az eljárás lefolytatását megnehezítené. A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban lelkiállapotára tekintettel attól is megalapozottan tartani lehet, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !