Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint a nő 2019 nyarától 2022 őszéig a Magyar Posta egyik - Füzesabonyhoz közeli településen lévő - hivatalában dolgozott postavezetőként, de más - például kézbesítői - feladatot is ellátott munkahelyén.

A nő 2022-ben 64 készpénzátutalási megbízást késve teljesített; átvette a befizetett pénzösszegeket, azonban a befizetett készpénzt nem a befizetés napján könyvelte le, így a rábízott csaknem 600 000 forintot saját céljaira fordította, azzal kiegészítette keresetét, továbbá tartozásait egyenlítette ki.

Ezen túlmenően a postavezető 21 - összesen 300 000 forintot meghaladó - készpénzátutalási megbízást nem utalt el, valamint átvett pénzösszegeket nem számolt el hivatalosan.

A nő továbbá 2022 nyarán postai kézbesítőként nem kézbesítette a címzett részére a nyugdíjat, hanem azt felvette és eltulajdonította - írták.

A járási ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, továbbá szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a postavezetővel szemben - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !