Orbán Viktort kötelezte a bíróság, hogy fizessen a 444-nek

A miniszterelnök nemrég több, a KESMA-tól független lapot is beperelt, amiért azok szemlézték Hans Reisch SPAR-vezérigazgató osztrák interjúját, amiben arról volt szó, hogy Orbán Vitkor oligarchái miatt von ki vagyont Magyarországról az üzletlánc. Orbán az ügyben vesztett már sajtópert az Economx és az Index ellen is, most pedig a 444 örülhetett a Media1 információi szerint.

A 444 esete annyiban különbözik a többitől, hogy – a Media1 közlése szerint – Orbán az utolsó pillanatban elállt a keresettől, de a perköltségek megfizetését így sem tudta elkerülni.

A 24.hu szerint a Fővárosi Törvényszéken péntek reggel kihirdették, hogy megszüntetik az eljárást, mivel a felperes, Orbán elállt a keresettől, a 444 viszont csak úgy ment ebbe bele, ha Orbán kifizeti a jogi eljárással összefüggésben eddig felmerült költségét. A bíróság így kötelezte a miniszterelnököt, hogy fizessen 280 ezer forint perköltséget a 444 számára, továbbá a magyar állam illetékszámlájára utaljon 3600 forint eljárási illetéket. A 444-nek ugyanis már el kellett készíteni a jogi ellenkeresetét, tehát költséget okozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !