Nőnek hazudta magát, 1 millió forintot csalt ki az ismerősétől egy férfi

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy internetes oldalon nőnek adta ki magát, és a sértettről készült intim fotóval 1 millió forintot csalt ki a sértettől. 

A megalapozott gyanú szerint 2023. tavaszán a sértett regisztrált egy internetes társkereső oldalon, ahol megismerkedett és kapcsolatba lépett egy női névvel regisztrált felhasználóval, akinek kérésre intim képeket küldött magáról.

A női névvel megjelenő profil ugyanakkor a sértett egyik férfi ismerősét takarta, aki a még tökéletesebb hatás érdekében profilképként egy női fényképet töltött fel.

2024. április eleje és 2024. május 08-a között a gyanúsított az így létrehozott profil felhasználásával azzal fenyegette meg a sértettet, hogy a társkereső oldalon elküldött intim képeit továbbítani fogja a sértett barátnőjének, amennyiben nem ad át részére különböző pénzösszegeket.

A sértett – tartva attól, hogy az általa nőnek hitt elkövető a fenyegetéseit beváltja – 2024. április eleje és 2024. május 08-a között mindösszesen 1 000 000 forint körüli összeget hagyott a gyanúsított által megjelölt helyen, illetve utalt át egy, a gyanúsított által megjelölt bankszámlára.

A bíróság a más vagyon elleni bűncselekményekből kifolyólag is büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelte el.

A nyomozási bíró döntésével szemben a gyanúsított jelentett be fellebbezést, így az nem végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !