Nem szerette a tömegközlekedést, ezért autót lopott az ismerősei meglátogatásához egy 18 éves tari fiatal

A Taron élő fiatal május 26-án este érkezett vonattal Mátraverebélybe, ahol végiglátogatta ismerőseit. Már hajnali három volt, amikor a vasútállomás felé indult, de útközben észrevette, hogy egy fehér, „dobozos” autóban benne van a kocsikulcs és az ajtaja is nyitva. A férfi kihasználta az alkalmat, és autózni indult, pedig még jogsija sem volt - közölte a rendőrség.

Először Tarra ment, majd áthajtott Salgótarjánba, és egy mellékúton félreállva aludt pár órát. Reggel az éppen vajúdó testvéréhez indult a kórházba. A város központjában a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai figyeltek fel az akkor már körözött járműre. Megállították, vezetőjét pedig elfogták és előállították. Kihallgatásán a férfi beismerte tettét. A tulajdonos visszakapta a rendőröktől a járművét.

Szabadon bocsájtását követően a fiatalember meglátogatta testvérét, majd hazament. Mivel nem tudott aludni, éjszaka ismét „portyázni” indult Taron, ez alkalommal egy zárt udvaron parkoló áruszállítóra figyelt fel. Miután a nyitott kapun bement a kertbe, a lezárt autó ajtajait a nála lévő fogóval próbálta felfeszíteni. A zajra felébredt a ház ura, tetten érve a rongálót és hívta a segélyhívót. Az elkövető futva menekült, de a személyleírás alapján a Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a közelben elfogták és előállították a járműben 400 ezer forint kárt okozó férfit. Gyanúsítotti kihallgatásán a 18 éves fiatal ezt a tettét is beismerte, a rendőrség az általa elkövetett bűncselekmények miatt őrizetbe vette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !