Márkahű autótolvajt fogtak el a budapesti rendőrök, D. Gyula közel 50 millió forint értékben lopott gépjárműveket

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy három azonos márkajelzésű autót lopott el, és hamis személyazonosságot is kreált magának - írta a police.hu.

A főváros XI. kerületéből 2023 novemberében loptak el egy utcán parkoló, tízmillió forint értékű városi terepjárót. Az ügyben ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. Az adatgyűjtést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányág Vagyonvédelmi Osztály nyomozói egy Üllői úti társasház parkolójában másnap találták meg az addigra ukrán rendszámmal felszerelt autót. Idén januárban a XII. kerületből loptak el 17 millió forint értékű személygépkocsit. Bár az autó GPS-jelét a tolvaj egy technikai eszközzel zavarta, a budapesti nyomozók másnap ezt a kocsit is megtalálták egy XVIII. kerületi garázsban. Időközben erre a járműre is ukrán rendszám került a magyar helyett. Május 15-ére virradóan a II. kerületből tűnt el egy ugyanilyen márkájú, húszmillió forint értékű autó. A BRFK vagyonvédelmi nyomozói azonosították a lopások feltételezett elkövetőjét, az 50 éves D. Gyula budapesti lakost, akit felkérésükre a Készenléti Rendőrség munkatársai még aznap, a VI. kerületben elfogtak. A fővárosi nyomozók információi alapján az utoljára ellopott kocsit Szlovákiában megtalálták a helyi rendőrök.

D. Gyulát a BRFK Vagyonvédelmi Osztályán jelentős értékre elkövetett lopás bűntett meglapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt. A gyanúsítotthoz köthető címeken az autólopáshoz használt eszközöket, jelzavarót, valamint a férfi fényképével, de más adataival kiállított okmányokat is találtak, ami miatt szintén eljárnak vele szemben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !