Kétmillió forinttal húztak le egy GYES-en lévő nőt, aki dolgozni akart

A 36 éves GYES-en lévő nő elhitte, hogy egy hirdetésben munkát ajánló személy profilja valós, és jelentkezett is a meghirdetett pozícióra.

Az üzenetekben kapott instrukciók szerint egy online áruházból kellett rendelnie, amiért teljesítményarányos bérezést ígértek. A munkát a nő elvégezte, majd azért, hogy továbbléphessen, különböző számlákra kértek tőle utalásokat. Az ígéret szerint ezeket később a jutalékkal együtt kapta volna vissza. Akkor kezdett csak gyanakodni, amikor már közel 2 millió forintot elutalt. Kérte, hogy a pénzét küldjék vissza, de ehelyett azzal fenyegették, hogy 1 millió forint kötbért kell fizetnie az idő előtti kiszállásért. A 36 éves sértett ekkor tett feljelentést a rendőrségen.

A rendőrség felhívja a figyelmet: a közösségi oldalakon megjelenő hirdetések valóságtartalmát senki nem garantálja, ezért a csalók gyakran álprofilokat használnak a bűncselekmények elkövetéséhez.

Kezelje mindig fenntartásokkal a túl könnyű pénzkereseti lehetőségeket ígérő hirdetéseket! Ha munkavállalóként fizetnie kell a munkavégzésért, biztosan csalókkal van dolga. Ilyen esetekben semmiképpen ne utaljon pénzt!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !