Karácsony Gergely nem volt biztos abban, hogy tudtak volna kormányozni, ha megnyerik a 2022-es választást

„2022-ben én is azt éreztem, hogy ha ez a csapat megnyeri a választást, akkor nem tudom tűzbe tenni azért a kezem, hogy fogunk is tudni kormányozni. És ez olyan messziről látszódott rajtunk” - jelentette ki a főpolgármester a Telexnek adott interjúban, ahol a 444 szerint azt mondta, nem arra kell fókuszálni, ki a DK elnöke, hanem, hogy mi a politikai ajánlatuk.

Karácsony Gergely szerint a Tisza Párt hirtelen felfutása mögött az áll, hogy nagyon fásult és csalódott volt az ellenzéki közvélemény a 2022-es vereség után, most pedig azt gondolják az emberek, hogy a Fideszt egy fideszes tudja leváltani, mert ő már ismeri őket. „Én ebben egyébként nem hiszek” - tette hozzá, de azzal egyébként egyetért, hogy kellenek új energiák. Karácsony szerint a Tisza Párt fővárosi listáján rossz jelöltek vannak.

A főpolgármester azt mondta, hangfelvétele van arról, hogy a Fidesz már azt kutatja, hogy visszaléptesse-e a jelöltjét. Nem utasította el, hogy Vitézy Dávidot helyettesnek nevezze ki, ugyanakkor a a korábbi ügyei miatt azt mondta, nem lehet közpénzt bízni rá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !