Játszi könnyedséggel loptak el egy közel 15 milliós terepjárót a komáromi gyógyfürdő elől, másnap már el is adták

Lopás, pénzmosás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség két férfival szemben, akik közül az egyik a gyógyfürdőben talált kulccsal a parkolóból ellopott egy jelentős értékű gépkocsit, amelyet másnap már el is adott a másik vádlottnak. 

A vádirat szerint az egyik férfi a komáromi gyógyfürdőben tartózkodott. A sértett a gyógyfürdő öltözőjében elveszítette a 14 521 000 forint értékű személygépkocsija indítókulcsát, amit az elkövető megtalált.

A férfi a gyógyfürdő előtt a parkolóban megkereste a gépkocsit, a talált kulcs használatával kinyitotta és ellopta az autót, amellyel a kisbéri lakóhelyére hajtott.

A tolvaj férfi még aznap leszedte a lopott gépkocsi eredeti rendszámtábláit, a járműre szlovák hatósági jelzéseket helyezett fel, majd Debrecen környékére ment, ahol - az eljárás alatt elhunyt - ismerőse segítségét kérte a gépkocsi értékesítéséhez.

A két férfi másnap Budapestre ment a gépkocsival, ahol azt egy dunaharaszti férfinak kétmillió forintért értékesítették.

A nyomozó hatóság a gépkocsit a vevőtől lefoglalta. 

Az ügyészség a vádiratban a tolvaj férfival szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, egymillió forint összegű vagyonelkobzásra, a tőle gépkocsit megvásárló férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !