Így húztak le a drogozni akaró német turistákat az ATM-es csalók a bulinegyedben

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványai alapján szigorított, lakás elhagyását megtiltó, nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyeletbe került hat férfi, akiket csoportos rablással gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak elhatározták, hogy bűncselekmény útján pénzre tesznek szert. Hárman közülük Belső-Erzsébetvárosban az utcán ismerkedtek meg egy németekből álló baráti társasággal, akiknek azt mondták, hogy kábítószert tudnak eladni. Az ügyletet angol nyelven lebonyolító külföldieknél nem volt készpénz, ezért egyikük a 30 000 forintos vételárat a gyanúsítottak javaslatára egy közeli ATM automatából kívánta felvenni. Az ATM felé csatlakozott hozzájuk a további gyanúsított is. Az elkövetők között volt, aki már jártassággal bírt az ATM-es ún. „trükkös lopásokban”. Amikor a sértett az ATM automatánál beütötte a bankkártyája PIN kódját, a mellette álló két gyanúsított egyike őt megzavarta, és a 30 000 forintos összeg helyett 300 000 forint felvételét ütötte be. A többi elkövető pár méterről biztosította a helyszínt, illetve elterelte a sértett barátainak figyelmét. Amikor a sértett észlelte, hogy a kiadott összeget az egyik kísérője az automatából helyette felvette és zsebre tette, azt visszakérte. A pénzt megszerző elkövető ekkor őt a falnak lökte, majd miután két gyanúsított indulatosan rászólt, mindannyian sietve elhagyták a helyszínt.

A fővárosi rendőrök, több ütemben elfogták és őrizetbe vették a hat férfit, őket csoportosan elkövetett rablás bűntettével gyanúsították meg. Egyik elkövető tettesi, öt társa bűnsegédi magatartással gyanúsítható.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványt tett a csoport tagjaival szemben kényszerintézkedés elrendelésére.

A nyomozási bírák bűnismétlés reális veszélye miatt 2024 augusztusáig bűnügyi felügyelet alá helyezték a gyanúsítottakat. A végzések véglegesek.

A nyomozás tárgyát képező bűncselekményt a törvény 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !