„Gyertek, kinyírlak benneteket is, utána meg magammal végzek!” - Késsel a kezében fenyegette meg a rendőröket egy férfi Komáromban

A Komáromi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki késsel a kezében indult meg a kiérkező rendőrök felé nagyszülei házában. A bíróság előkészítő ülésen a vádlottat 2 év 4 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az nem jogerős. 

A bíróság külön végzésében a vádlott letartóztatását megszüntette, bűnügyi felügyeletét a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig elrendelte. A végzés nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022 novembere óta életvitelszerűen a nagyszülei tulajdonában álló komáromi társasházi lakásában lakott, ahol italozó életmódot folytatott és ittas állapotban gyakran agresszív magatartást tanúsított, kiabált és veszekedett a nagyszüleivel, illetve a lakás berendezési tárgyait megrongálta.

A vádlott 2023. január 19-én is agresszíven viselkedett, több berendezési és használati tárgyat megrongált a lakásban, majd a lépcsőházi ablakot is kitörte. Ezután egy kést vett magához, amelyet a kezében tartva hőzöngött és kiabált.

A fenti cselekmények miatt tett lakossági bejelentést követően érkezett a helyszínre két rendőr. A vádlott ekkor a konyhai kést a jobb markában tartva, agressziótól eltorzult arccal, a rendőrök irányába megindulva tett egy-két lépést, miközben azt kiabálta, hogy „Gyertek, kinyírlak benneteket is, utána meg magammal végzek!”. A rendőrök az elhangzott fenyegetés, és az esetleges támadás lehetősége miatt kihátráltak a lakásból, miközben többször felszólították a vádlottat, hogy tegye le a kést. A vádlott ekkor visszahátrált a rendőrök számára be nem látható előszobarészbe. A rendőrök folyamatosan igyekeztek megnyugtatni a vádlottat, melynek hatására a vádlott – késsel a kezében – újból előlépett, közölte, hogy meg akar halni, majd a további felszólítások hatására a kést letette és azt irányukba elcsúsztatta. Ezt követően a rendőrök a vádlottal szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !