Férjével és fiaival rabolta ki 76 éves szeretőjét egy nyolcgyermekes anya Baranyában

Halmazati büntetésül, jogerősen  tizenegy és fél év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Törvényszék egy nőre, aki férjével, testvérével és kiskorú fiaival rabolta ki 76 éves szeretőjét. A család többi tagja is több évnyi fegyházbüntetést kapott - közölte a bíróság az MTI-vel.

A Pécsi Törvényszék közleményében azt írták: a nyolc kiskorú gyermeket nevelő asszony tavalyelőtt júliusban -, ahogy már évek óta, ellenszolgáltatás fejében - szexuális kapcsolatot létesített a 76 éves baranyai sértett férfivel annak házában.

A férfi elmesélte a nőnek, hogy nagyobb összegű készpénz van nála otthon, mert tűzifát készül venni, majd megbeszélték, hogy a nő éjjel tíz körül visszatér.

Az asszony hazaérve megbeszélte férjével, testvérével és fiaival - az ügy másod., harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottjával -, hogy a meg kellene szerezniük a pénzt.

A vádlottak éjjel, az asszony által vezetett autóval érkeztek meg az idős férfihez, a férj az autóban maradt, míg a többiek a házhoz mentek. A nő testvére rárúgta az ajtót a kopogásra azt kinyitó férfire, akit a fiúkkal közösen ütni, rúgni kezdett. A nyolc napon túl gyógyuló - köztük fogyatékossággal járó - sérüléseket elszenvedő idős férfi időlegesen elvesztette eszméletét.

A vádlottak elvették a pénztárcáját a benne lévő bankkártyával, igazolványokkal, 155 ezer forint készpénzzel együtt, majd elhagyták a helyszínt, később - sikertelenül - próbáltak pénzt levenni számlájáról a bankkártyával.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a nőt társtettesként elkövetett rablás és magánlaksértés, kiskorú veszélyeztetése, bűnsegédként elkövetett testi sértés, okirattal visszaélés miatt - mint többszörös visszaesőt - halmazati büntetésül tizenegy év hat hónap fegyházra ítélte.

Férjét bűnsegédként elkövetett rablás és csalás kísérlet, kiskorú veszélyeztetése, tovább társtettesként elkövetett okirattal visszaélés miatt nyolc év fegyházra ítélték.

A nő testvérét kilenc év hat hónap fegyházra, a fiúkat egy év kilenc hónap, illetve egy év hat hónap fiatalkorúak fogházára ítélte a bíróság.

Az asszony a kiszabott szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !