Félholtra vert, magatehetetlen nőt talált egy túramotoros csapat Vizsolynál

Súlyosan bántalmazott egy nőt az a férfi, akinek egy hónapra elrendelte a letartóztatását a Miskolci Járásbíróság.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a Vizsoly és Novajidrány közötti közút melletti bokros területen tettleg bántalmazta a sértettet, azért, hogy eltulajdonítsa a táskáját a benne lévő készpénzzel és mobiltelefonjával együtt.  A sértettre, aki a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, magatehetetlen állapotban egy több főből álló túramotoros társaság talált rá.

Az elkövető szándéka eshetőlegesen kiterjedt a sértett életének kioltására is.  

A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt várható büntetés mértékére tekintettel, amely akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak a gyanúsított személyi körülményei. Tartani kell továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával vagy bizonyítási eszközök eltüntetésével a bizonyítást veszélyeztetné, valamint előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !