Félelmet kelthetnek a gyerekekben a kormány HÁBORÚ feliratú plakátjai

Félelmet kelthetnek a gyerekekben a HÁBORÚ feliratú plakátok, főleg, ha nincs kinek feltenniük a kérdéseiket – mondja Stáhly Katalin, a Hintalovon Alapítvány gyermekpszichológusa.

A 24.hu szerint az RTL Híradó riportjában elhangzott: országszerte szinte ellepték a közterületeket a Fidesz háborús plakátjai, sokszor oktatási intézmények bejáratához is kerültek. A diákokat nemcsak az iskolába érkezve fogadja a több méteres HÁBORÚ felirat, hanem akkor is ezt látják, ha kinéznek a tantermeik ablakán.

"Nehéz mit kezdeni azokkal az információkkal vagy azokkal a vizuális információkkal gyerekként, amivel ők találkoznak. Ez lehet félelemkeltő, egy csomó kérdést szülhet bennük" – mondta a Híradónak Stáhly Katalin.

A szakember szerint azok a gyerekek vannak jobb helyzetben, akik feltehetik az ezzel kapcsolatos, őket foglalkoztató kérdéseiket szüleiknek vagy tanáraiknak. Ám akik nem kapnak megnyugtató válaszokat, azokban bizonytalanság- és félelemérzés, frusztráció is kialakulhat.

"Fontos lenne foglalkozni nemcsak azzal, hogy hova helyezhető ki egy plakát, ha gyerekeket nézzük, hanem azzal is, milyen tartalmakat hordoz, az rendben van-e, bárhol látja a gyerek akár az iskola környékén, akár máshol" – magyarázta a szakember.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !