Észtország kormánya komolyan fontolgatja annak lehetőségét, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába

Észtország kormánya komolyan fontolgatja annak lehetőségét, hogy csapatokat küldjön Ukrajna nyugati részébe, hogy átvegyék a fegyveres erők hátországi funkcióit és így még több ukrán katonát lehessen a frontra küldeni.

Ezt Madis Roll, Észtország elnökének nemzetbiztonsági tanácsadója nyilatkozta – írja a Breaking Defense-re hivatkozva az ukrinform.ua. Szerinte a kormány jelenleg elemzi ezt a lehetőséget. Bár Észtország minden ilyen lépést egy teljes értékű NATO-misszió keretein belül preferál, nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egy kisebb koalíció részeként lépne fel.

„A megbeszélések folyamatban vannak. Minden lehetőséget mérlegelnünk kell. Lehetséges, hogy az ilyen lépést ellenző NATO-országok idővel meggondolják magukat” – mondta Roll.

Roll megjegyzései azután hangzottak el, hogy Észtország védelmi főnöke, Martin Herem tábornok a múlt héten a Breaking Defense című lapnak elmondta, a hadsereg néhány hónappal ezelőtt már tárgyalt arról, hogy csapatokat küldjön Nyugat-Ukrajnába olyan feladatokra, mint az orvosi ellátás, a logisztika vagy a légvédelem egyes nyugat-ukrajnai városokban. (KISZó)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !