Elsírta magát az iskolában a kislány, majd elmondta az iskolapszichológusnak, milyen szörnyűségeket művel évek óta vele a papája

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a vádlott büntetésének a súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy 10 éves kislány volt a szexuális bűncselekmény áldozata.

Az ítélet szerint a vádlott a sértett nagymamájának a férje volt. A kislány sokat tartózkodott náluk a dunaújvárosi lakásukban. A vádlott és a gyermek között jó kapcsolat alakult ki, sok időt töltöttek kettesben. A vádlott ezt kihasználva 2018-tól rendszeresen szexuális cselekményt végzett a sértettel. Különböző jutalmakat ígért és adott is neki, hogy ezt hagyja, illetve, hogy ne beszéljen senkinek erről. Miután a kislány nagyobb lett, egyre jobban zavarta a vádlott viselkedése, ezért többször rászólt, hogy hagyja abba, aminek az általa papának szólított vádlott nem tett eleget.

A sértett a traumatikus hatások miatt 2021. február 17-én az iskolában elsírta magát, majd az iskolapszichológusnak beszámolt a vele történtekről. Édesanyja másnap feljelentést tett a rendőrségen.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, kötelezte 1,7 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott az erkölcsi és a jogi szabályokat is megszegte az éveken keresztül elkövetett bűncselekményekkel, ami a kislány érzelmi fejlődésében sérülést okozott, ezért súlyosabb büntetés kiszabása indokolt.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !