Elsikkasztott 300 ezret egy kelenföldi trafikos, lebukott, ezért kirabolta a volt munkahelyét, hogy visszafizesse a pénzt

Gyorsított eljárásban állít bíróság elé a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy férfit, aki azért rabolt ki egy újbudai dohányboltot, hogy megtérítsen egy korábbi sikkasztásból származó kárt - közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Azt írták: a megalapozott gyanú szerint a férfi - alkalmazottként - május elején majdnem 300 ezer forintot sikkasztott egy kelenföldi dohányboltban.

Mivel tettére fény derült, elhatározta, hogy kirabol egy másik XI. kerületi dohányboltot, ahol szintén dolgozott korábban.

A férfi május 11-én maszkot húzott, váltóruhát rejtett el a közelben, előkészített egy "zárva" feliratot tartalmazó papírlapot és két gyorskötözőt, majd úton a dohánybolt felé kesztyűt húzott.

A boltban lévő két alkalmazottat a rabló beterelte a raktárba, majd a bolt ajtaját kívülről bezárta, a kulcsot pedig a zárban hagyta - tették hozzá.

A dohányboltból 600 ezer forintot vitt el, a pénzből visszafizette az elsikkasztott összeget, a maradékot pedig elköltötte, illetve elrejtette.

A fővárosi rendőrök 10 órán belül azonosították és elfogták a férfit, és megtalálták a pénz egy részét is - írták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi ügyészség a férfit az elfogásától számított 72 órán belül, még kedden, gyorsított eljárásban a Budai Központi Kerületi Bíróság elé állítja, rablás, sikkasztás és kétrendbeli személyi szabadság megsértése miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !