Duplájára emelték a hajléktalant bántalmazó férfi büntetését

Sikeresen indítványozta a fellebbviteli főügyészség a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben egy férfi órákon keresztül bántalmazta ismerősét.

A jogerős ítélet tényállása szerint a hajléktalan, ittas állapotban lévő férfiak 2022. november 11-én az éjszakát egy székesfehérvári önkiszolgáló mosodában töltötték. Ennek során a vádlott több mint 7 órán keresztül folyamatosan bántalmazta, megalázta a sértettet. Többször megütötte, megrúgta, leköpte, késsel megvágta a nyakát, az arcát, arca-nyaka irányába sorozatosan szúró-kaszáló mozdulatokat tett. A férfi a sértettől elvett 2 db öngyújtót, 1 db karórát, valamint vágott dohányt.

A sértett sérülései 8 napon belül gyógyultak, azonban a nyak támadása késsel alkalmas halálos sérülés okozására is. A vádlott a cselekményét – amit 2 db kamera is rögzített – csak akkor hagyta abba, amikor a helyszínre biztonsági őr érkezett. 

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és rablás bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon feltételes szabadságra bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott, és a védő is fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla a mai napon kihirdetett ítéletében egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérlete, és rablás bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !