Az Adrián hajókázva posztolt magáról képet az itthon milliárdos adócsalás miatt körözött férfi

Vir szigetén fogtak el a horvát hatóságok a magyar rendőrök információja alapján egy férfit, akit 4,5 milliárd forintos adócsalás miatt ítélt el jogerősen a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) hétfőn a rendőrség honlapján.

A horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére szervezett akció eredményeként az utcán kapták el a 45 éves férfit, akinek a kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság - tartalmazza a közlemény.

Az elítélt férfi több közösségi média felületén posztolt tartalmakat, az egyiken - a tengeren egy hajót vezetve - a börtön helyett az élet élvezetére biztatott mindenkit. Egy másik bejegyzésében pedig azt a látszatot keltette, mintha az egyik pécsi klinikán tartózkodna, ahol az előtte álló egyenruhás rendőrök nem ismerik fel - ismertették.


A férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatott eljárást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt. Később a férfit a Pécsi Törvényszék jogerősen 6 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, mert a bűnszervezet csaknem 4,5 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A férfi egy idő után elérhetetlenné vált, elmenekült a várható büntetés elől, ezért először hazai, majd 2023. július 12-én európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az illetékes mohácsi rendőrkapitányság munkatársainak 2024 áprilisában olyan információ jutott a tudomására, hogy a körözött férfi Horvátországban tartózkodik, ahol ingatlan-bérbeadással foglalkozik. Felkutatása és elfogása érdekében felvették a kapcsolatot a KR NNI célkörözési osztályának munkatársaival.

A nyomozók az Európai Célkörözési Egységek Hálózatán (ENFAST) keresztül információcserébe kezdtek a horvát társszervekkel, ennek eredményeként megállapították, hogy a férfi Vir szigeten tartózkodik élettársával. Az adócsalót május 6-án fogták el - olvasható a közleményben. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !