Asztallábbal támadt a portásra egy férfi Budapesten, azonban végül neki kellett elmenekülnie

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és börtönbüntetés kiszabását indítványozza egy 41 éves férfival szemben, aki asztallábbal támadt a portaszolgálatos biztonsági őrre, azonban végül neki kellett elmenekülnie.

A vádirat szerint a férfi hazakísérte barátját egy IV. kerületi lakóparkba. A hátsó kapun keresztül szerettek volna bejutni a lakópark területére, hogy ne kelljen kerülniük, de a kapu zárva volt. Hiába hívták kaputelefonon keresztül a biztonsági őrként portaszolgálatot ellátó sértettet, az őr nem fogadta a hívást.

A vádlott megharagudott a sértettre, aki egyébként korábban többször rendre is utasította őt a barátjával együtt a lakópark területén való hangoskodásuk miatt. A férfi dühében a portaépületbe ment és verekedésre hívta ki a sértettet. Az őr azt válaszolta, hogy hiába provokálja őt a kötekedő, nem fog vele verekedni, mert szolgálatban van. A sértett a vádlottat távozásra szólította fel, aki azonban kétszer fejen ütötte. Az őr védekezett és dulakodni kezdtek. Miután mindketten földre estek a sértett – ismét kifejezve békés szándékát – felállt és a csaphoz ment, hogy igyon. Ekkor az elkövető hátulról ismételten rátámadt a sértettre, aki újfent védekezett, végül megbeszélték a történteket, és látszólag kibékültek egymással.

A vádlott felment barátja lakásába, viszont nem tudott megnyugodni, ezért kicsit később felfegyverkezett egy tömör fából készült asztallábbal, hogy azzal bántalmazza a sértettet. Szándékának megfelelően bement a portaépületbe és rögtön az ott ülő portás feje irányába sújtott, amit a másik férfi a karjával kivédett. A vádlott azonban kitartóan tovább folytatta a támadást, és a második ütése a sértett fejét is elérte. Az őr ezután felugrott és kicsavarta támadója kezéből az asztallábat, majd kitolta a porta épületből, és elindult utána. A bántalmazó ezt látva elmenekült a helyszínről.

A sértettnek a bántalmazás következtében eltört a karja, valamint megsérült a feje. A támadás a támadott testtájékra, a támadás eszközére, és az ütések erejére is figyelemmel reálisan alkalmas volt arra is, hogy a ténylegesnél komolyabb, életveszélyes sérülést okozzon.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint azt is, hogy viselje az eljárás során szakértői díjakként felmerült több mint 400 ezer forint bűnügyi költséget.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !