Apa és gyermekei bántalmaztak egy férfit Marcaliban, a közterületen történt balhét a biztonsági kamera rögzítette

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a négy – köztük három fiatalkorú – férfival szemben, akik az egyik testvér haragosát és az annak társaságában lévő férfit közterületen bántalmazták.

A vád lényege szerint az idősebb testvér és barátja először a marcali buszpályaudvarnál találkoztak össze ismerősükkel és társaságával, akivel korábbi nézeteltérésük miatt összeszólalkoztak. A konfliktus ezzel nem ért végett, mivel a fiatalok követni kezdték a sértett társaságát, miközben egyikük telefonon beszámolt apjának a történtekről.

Az apa idősebb fia hívására kisebb gyermekével kocsiba ült és a helyszínre hajtott. A belvárosi utcában az indulatos férfi és gyereke kiszállásukat követően nem kérdezték meg, hogy pontosan mi is a probléma, hanem az autóhoz közelebb álló, a sértett társaságába tartozó férfit egyből bántalmazni kezdték. Amikor tisztázódott, hogy kivel szemben kellene a sérelmet megtorolni, az eredetileg vitába szálló férfi sem kerülte el a vádlottak ütéseit.

Mivel az apa gyermekeivel együtt vett részt a garázdaságban, illetve őket a bűncselekmény elkövetésétől nem tartotta vissza, ezért kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú fiúkkal szemben próbára bocsátásra, az apával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A közterületen történt balhét a biztonsági kamera rögzítette.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !