A telefonszámla miatt szabadultak el az indulatok Somogyban

A Kaposvári Járási Ügyészség önbíráskodás bűntett kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki erőszakkal akarta behajtani a követelését, és az általa korábban okozott balesetért való felelősség alól is ki akart bújni.

A vád szerint a férfi egy telefonszámla tartozás miatt az utcán kérte számon a testvérét, aki ezt a felszólítás ellenére sem volt hajlandó megfizetni. A vádlott ettől rendkívül indulatossá vált, többször a nő felé ütött és megpróbálta elkapni a sértettet, aki egy autó körül futva menekült. Miután az autó tetején átmászva a vádlott  megragadta a sértettet, őt felemelte, a földre dobta, miközben továbbra is üvöltve követelte a pénzét. Ekkor a rokonai a nő segítségére siettek, így a vádlott távozott a helyszínről.

A férfinak az önbíráskodáson túlmenően azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert néhány hónappal korábban közúti balesetet okozott Kaposváron, azonban a baleseti bejelentőlapon valótlan adatokat rögzített, így a vétlen sofőr nem tudta érvényesíteni a kárigényét. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfival szemben halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !